Електротехнічний портал Олега Соломчака
Головна | Windows 7 - Форум | Реєстрація | Вхід
 
Вівторок, 23.04.2024, 13:40
Вітаю Вас Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Технічний розділ » Програмне забезпечення » Windows 7
Windows 7
solomchakДата: Вівторок, 02.06.2009, 19:34 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 256
Репутація: 7
Статус: Offline
Windows 7 (раніше Vienna) — назва нової версії операційної системи Windows, котра має вийти після Windows Vista, ймовірно в 2010 році. Розробка Windows 7 під різними кодовими іменами ведеться з 2000 року. Над нею працює 2500 чоловік.

Windows 7, кодове найменування нової операційної системи Microsoft, стане її остаточною назвою. Про це мовиться в анонсі ОС, опублікованому в офіційному блозі Microsoft Windows Vista News.[1] У Microsoft пояснюють вибір назви його простотою, відзначаючи, що раніше Microsoft вже перепробувала декілька способів найменування своєї лінійки операційних систем. Windows 7 буде п'ятою схемою найменування. Крім того, це сьома версія Windows, якщо вважати за внутрішніми версіями.

Перші версії Windows мали традиційну нумерацію версій аж до Windows 3.11. Потім з'явилися Windows 95, Windows 98 і Windows 2000, названі за відповідними роками. Також використовувалися буквені позначення типу Windows Me і Windows XP. Остання версія називається Windows Vista (від англ. vista означає «вид», «перспектива»).

Корпорація Microsoft вперше продемонструвала[2][3] попередню робочу версію Windows 7, розповівши про її основні переваги і нововведення 28 жовтня 2008 року на конференції розробників в Лос-Анджелесі.
Істотно перероблений інтерфейс системи, панель завдань і меню «Пуск». Тепер назви програм і заголовки відкритих документів в панелі завдань не відображаються – тут немає ніякого тексту, а тільки іконки. Дістати доступ до основних функцій можна, не розгортаючи застосунок, – досить натиснути на відповідну іконку в панелі завдань правою кнопкою миші. Наприклад, у випадку з Windows Media Player користувач може відкрити список відтворення, а у випадку з Internet Explorer – проглянути зменшені зображення відкритих веб-сторінок і перемкнутися між ними. У меню «Пуск» з'явився доступ до тек, що найчастіше відкривалися.

При натисненні мишкою на вільне місце на робочому столі, всі відкриті вікна стають прозорими – це допомагає дістатися до віджетів, які в Windows 7 можуть розташовуватися довільно на робочому столі, а не в його певній частині, як в Vista. При перетягуванні вікна, воно збільшується – коли користувач утримує його мишкою, і зменшується, коли відпускає в потрібному місці – як в Mac OS. Якщо відкрите вікно підвести до краю робочого столу, воно зменшиться до 50% від номінального розміру – це зручно для організації вікон. Покращено виведення зображення на мультиекранні системи.
Microsoft планує встановлювати Windows 7, зокрема, і на нетбуки, що відрізняються невисокою потужністю. У зв'язку з цим вимоги Windows 7 до апаратного забезпечення – за що так лають Windows Vista – понижені. З іншого боку, нова операційна система зможе підтримувати до 256 процесорів.

Представники Microsoft відзначили, що в новій Windows вдосконалена система безпеки. Зокрема, покращена робота User Account Control (UAC). У новій версії користувач зможе виставити рівень доступу для того, щоб вікно UAC не виникало кожного разу при спробі змінити системні параметри.

Платформа розбита на три частини: ядро Windows 7 і основні файли, пакет Windows Live + Windows Live Essentials і пакет Windows Live Services. Виробники ПК дістануть можливість встановлювати пакет Windows Live Essentials, який забезпечить користувачів всім необхідним для початку роботи. До складу пакету увійдуть застосунки Windows Live Mail, Messenger, Movie Maker, Photo Gallery, Writer і деякі інші. Пакет Services, у свою чергу, призначений для роботи з Hotmail і іншими службами в інтернеті.

Обіцяно, що особлива увага була приділена сумісності платформ. Windows 7 розроблена на основі Vista, і всі застосунки, випущені для Vista, працюватимуть і на Windows 7. Кожного разу при переході на нову ОС проблема сумісності викликає море критики. Користувачі виявили, що застосунки, які вони запускали на Windows XP, відмовилися працювати на Vista.


Герої не говорять, що вони можуть віддати життя за Батьківщину.
Вони віддають його.
 
solomchakДата: Вівторок, 02.06.2009, 19:34 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 256
Репутація: 7
Статус: Offline
Мінімальні технічні вимоги
30 квітня 2009 року Microsoft визначив технічні специфікації систем, на яких буде працювати Windows 7[5], дещо піднявши їхній рівень відносно попередніх бета-версій.
1 GHz процесор (для 32- та 64-бітної версій)
1 GB RAM (32-бітна); 2 GB RAM (64-бітна)
16 GB дискового простору (32-bit); 20 GB дискового простору (64-bit)
Графіка DirectX 9 з драйвером WDDM 1.0 або вище

Офіційно бета-версія 6.1.7000 була представлена 7 січня 2009 року на виставці CES 2009, та відкрито для скачування. Виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер представив громадськості бета-версію, окремо відзначивши, що продукт може похвалитися двома новими інструментами — Домашня група і Device Stage. Перший надає можливість об'єднання кілька ПК в щось схоже на обчислювальний кластер. Device Stage забезпечує сумісність ОС з цілим спектром периферійних пристроїв - МФП, мобільними телефонами, mp3-програвачами, веб-камерами, тощо. Докладніше - [Список пристроїв, що підтримують Device Stage]. На даний момент, Device Stage підтримують усі пристрої Microsoft.

Microsoft 5 травня 2009 розмістив на своєму сайті реліз-кандидат операційної системи Windows 7.[4] 30 квітня ця версія нової операційної системи Microsoft була розіслана підписчикам сервісів MSDN і Technet. З відповідного розділу сайту Microsoft реліз-кандидат Windows 7 може викачати будь-хто бажаючий. Він доступний як в 32- так і в 64-бітовій версіях на англійській, німецькій, японській, іспанській і французькій мовах.

***** За матеріалами ВІКІПЕДІЇ

І саме цікаве - УКРАЇНСЬКИЙ реліз WINDOWS 7 можна вже безкоштовно завантажити ось тут.

Причому це повністю ліцензійна версія, яка розповсюджується БЕЗКОШТОВНО до виходу офіційної комерційної версії. Оновлення автоматичні і ліцензійні. Правда тільки до 2 березня 2010 року.А далі тре купувати ліцензію, або комп перезавантажуватиметься кожні 2 години.


Герої не говорять, що вони можуть віддати життя за Батьківщину.
Вони віддають його.
 
Форум » Технічний розділ » Програмне забезпечення » Windows 7
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright Solomchak © 2024Хостинг від uCoz